vrijdag 17 augustus 2012

Kirkwall

Kirkwall City pipers 

Een klein eiland die veel te bieden heeft: cruise naar Kirkwall op Orkney (UK)


Een mooi archipel van de ongeveer 70 Orkney eilanden en welke voor de verre noordoostelijke kust van Schotland ligt. Kirkwall, voorheen een oude Noorse handelsstad, is vandaag de dag een belangrijke bestemming tijdens onze Noord-Europese cruises en werd onlangs uitgeroepen tot beste haven voor een cruiseschip tijdens de Britse jaarlijkse industrie awards*.

Kirkwall, de kleine hoofdstad van Orkney, wordt gekenmerkt door stoere grijze gebouwen en kronkelige straatjes. De skyline domineert de indrukwekkende St. Magnus kathedraal, gebouwd van rode en gele zandstenen met prachtige glas in lood ramen. Verken de stad van Kirkwall of ga verder landinwaarts naar het eiland en bewonder het landschap en historische bezienswaardigheden. We hebben een grote selectie van excursie-pakketten voor Kirkwall en omgeving. Ontdek de beste bezienswaardigheden van Orkney's.
Kirkwall zelf is aangenaam om te winkelen met veel authentieke boetieks ideaal voor souvenirs zoals Orkney fudge, whisky, Schotse havermoutkoekjes en met handgemaakte wollen goederen. Langs de kust kunt u de fantastische Skara Brae bezoeken, een van de meest opwindende en oudste monumenten van Orkney: een hele 5000 jaar oudeneolithische dorp, pas ontdekt in 1850 en een belangrijk toeristisch hoogtepunt. Meer mythen en legendes vindt u bij de Standing Stones van Stenness en de Ring van Brodgar, ceremoniële cirkels die zo’n 5.000 jaar bestaan. Orkney is een klein eiland die veel te bieden heeft en een populaire bestemming is tijdens uw MSC cruise.

Kirkwall

Kirkwall

Schots: Kirkwall
Plaats in Schotland Flag of Scotland.svg
Kirkwall
Kirkwall
Situering
Raadsgebied (council area)Orkney-eilanden
Lieutenancy areaOrkney-eilanden
Coördinaten58°58' N 2°57' W
Algemeen
Inwoners8500
Grid codeHY449109
Overig
Postcode(s)KW15
Netnummer(s)01856
Post townKIRKWALL
Portaal  Portaalicoon  Verenigd Koninkrijk
Kirkwall is de grootste plaats (8500 inwoners) en de hoofdplaats van de Orkney-eilanden in Noord-Schotland. De plaats werd voor het eerst genoemd in de Orkneyinga Saga uit 1046. Het was de nederzetting van Ragnald II, Graaf van Orkney, die werd vermoord door zijn opvolger, Thorfinn. Het stadje kreeg zijn naam doordat vroeger boten aanlegden tegen de muur van de kerk. Die kerk staat er niet meer.
De plaats ligt aan de noordkust van Mainland, en heeft een veerdienst naar de meeste van de andere eilanden in de groep. Midden in de stad staat de Saint Magnus Kathedraal die al van ver te zien is. Deze werd opgericht ter ere van Sint Magnus, graaf van Orkney tussen 1108 en 1117. Naast de kathedraal zijn ruïnes te zien van hetpaleis van de bisschop en het paleis van de graaf.
Een bezienswaardigheid uit de ijzertijd is het Grain Earth House.
In Kirkwall wordt de whisky Highland Park Single Malt bereid.