zondag 5 augustus 2012

Oban


n het Gaelic betekent Oban betekent 'de kleine baai'. Deze kleine stad is gemakkelijk in staat om internationale cruiseschepen welkom te heten op een perfecte Horseshoe Bay, gelegen aan de Firth of Lorn ('Firth' betekenis 'inlet ' of 'estuarium').
Oban is een toegangspoort tot de andere Schotse eilanden Mull en Lorn. Oban heeft een goed ingerichte cruiseterminal. Uw luxe cruiseschip zal dit prachtige eiland aandoen op weg naar andere bestemmingen in Noord-Europa en Scandinavië. Oban ziet er klein uit, maar heeft vele grote attracties.

Boek met MSC Cruises een excursie en geniet het grootste deel van uw tijd op de beste plaatsen. De top bezienswaardigheden zijn Oban Distillery (een werkende Scotch Malt distilleerderij), de ruïnes van Dunstaffnage Castle en McCaig's Tower, een dwaasheid dat de Oban skyline domineert. Kilmartin Glen is, met zijn mystieke staande stenen, een van de belangrijkste archeologische plaats in Europa. U ziet prehistorische grafkamers en oude rotstekeningen.

Tuinliefhebbers kunnen genieten van de mooie setting van Arduaine Gardens waar diverse plantcollecties met zorg zijn samengesteld door enthousiaste Victoriaans botanici. Er zijn vele mogelijkheden voor mooie tochten landinwaarts naar het prachtige Loch LomondLoch Awe en GlencoeInveraray Castle is misschien wel de meest indrukwekkende kasteel in geheel Schotland. Het kasteel is open voor het publiek en beschikt over prachtige tuinen, samen met duizelingwekkend grote zalen, feestzalen, luxe hotelkamers en suites. Oban biedt alle ingrediënten voor een perfecte stop tijdens uw cruisevakantie: een kleine plaats met grote herinneringen.